Een hedendaagse woning kan niet zonder doorgedreven isolatie: meer leefcomfort, minder energiekosten. Nieuwbouwwoningen moeten sowieso beantwoorden aan de (steeds strengere) normen van het E-peil, renovatiewoningen staan vaak nog een stuk achter. Maak er dus werk van wanneer u er de kans toe krijgt.

Isolatie is geen luxe: via een slecht geïsoleerd dak kan tot 30 procent van de woningwarmte wegglippen. Castor bvba is gespecialiseerd in grondige binnen- en buitenisolatie. Bij de plaatsing houden we maximaal rekening met een luchtdichte plaatsing, die luchtlekken en warmteverliezen vermijdt. Onze minutieuze aanpak sluit ook koudebruggen en condensatieproblemen uit.

Dakisolatie

Bij binnenisolatie werken we onder meer met de glaswolplaten van Isover en de isolatieplaten van Recticel. Luchtledig afwerken doen we standaard met een luchtscherm van PE-folie.

Meer en meer klanten combineren dakrenovatie met isolatie aan de buitenkant (het zogenaamde Sarkingdak-systeem). Een heel snelle en effectieve methode, die uw woning in een mum van tijd beschermt tegen weer en wind. Wij werken hiervoor onder meer met de tand-en-groef-isolatieplaten van Recticel.

Gevelisolatie

Een slecht geïsoleerde gevel is nefast voor wooncomfort, milieu én energiefactuur. Om de koude zo goed mogelijk af te stoppen en koudebruggen te vermijden, isoleert u bij voorkeur aan de buitenzijde van de buitenmuur. Hiervoor gebruiken wij twee materiaaltypes:

  • bij afwerking met crepi of steenstrips werken we met EPS-isolatie, waarbij dikte en isolatietype de uiteindelijke isolatiegraad bepalen.
  • in het geval van gevelbekleding (sidings, gevelprofielen, volkernpanelen, Ruukki Classic-gevelpanelen of hout), dan werken we met Recticel.

Premies

Gevelisolatie is een slimme financiële zet: u geniet van een lagere energiefactuur, en van verschillende isolatiepremies. Met onze ervaring en status van erkend Recticel-plaatser voor dak- en gevelisolatie, zijn wij dé expert om u hierbij te assisteren. Niet alleen vertellen wij op welke premies u recht heeft, wij helpen u bij de aanvraag en het invullen van de nodige formulieren. Ook dat beschouwen wij als een elementaire service!