Zolderrenovatie geeft uw woning een merkbare meerwaarde: deze vaak verwaarloosde ruimte krijgt een nieuwe bestemming, én u geniet van een beter binnenklimaat. Want indien ondermaats geïsoleerd, kan tot 30 procent van de woningwarmte via het dak ontsnappen. Een goed beschermde zolder kan op dat vlak een wereld van verschil maken.

Zolderinrichting

Castor bvba heeft de expertise in huis om uw zolder gedeeltelijk of volledig aan te pakken. Een greep uit uw mogelijkheden:

  • muren en schuine dakvlakken afwerken met gyproc. We bevestigen de platen op een regelwerk van hout- of metalstud-profielen, en regelen alles perfect uit voor een vlak en schilderklaar resultaat.
  • de ruimte isoleren. Wanneer het (eventuele) onderdak goede dampdoorlatende eigenschappen heeft, gebruiken we de minerale isolatieplaten van Isover, en werken we af met een luchtscherm, zodat we warmtelekken vermijden.
  • Velux-dakramen plaatsen. Aantal en posities bespreken we samen, net als de mogelijke accessoires: zonwering, verduisteringsgordijnen, muggengaas …
  • plaatsen van een ondervloer met OSB-platen, een tussenvloer met geluiddempende en vochtwerende folie en/of het eigenlijke vloerlaminaat
  • scheidingswanden en binnendeuren voorzien

Wanneer u uw zolderruimte wilt omvormen tot een aangename leefruimte, moet wellicht ook de elektriciteit en/of verwarming worden aangepast. Reken op onze vakmannen voor de (bij)plaatsing van stopcontacten en lichtpunten, de montage van verwarmingstoestellen of de uitbreiding van uw centrale verwarmingsinstallatie.