Dakwerken

Charmante villa in groene omgeving krijgt een nieuw jasje …

Deze charmante villa, gelegen in een bosrijk gebied krijgt een nieuw dak. De schalies worden vervangen door dubbelwandige metaalplaten, die het mos alvast geen kans meer geven zich op het dak te nestelen. De stijlvolle zwarte kleur van de platen geeft een extra cachet. De oversteken worden bekleed met Operal stroken, de dakgoten worden eveneens […]

Platte dak op aanbouw (kangoeroewoning)

,

Op deze nieuw gebouwde aanbouw werd een roostering geplaatst met gedrenkte balken. Daarboven zorgen hellingsspieën (op spie gezaagde kepers) voor de juiste afwatering. Als beschotting worden OSB3 tand-en-groef platen gebruikt. Het Alutrix dampscherm zorgt voor een bescherming van de isolatielaag langs onder. Als isolatie is op dit project een dubbele laag van 2 x […]

Klassieke renovatie van een driegevelwoning …

Dit klassieke renovatieproject betrof een renovatie met de Stormpan 44 van Koramic in de kleur Amarant. De schouw werd eveneens in een nieuw kleedje gestoken, bestaande uit gewapende kalkcementpleister. De hanggoten en regenwaterafvoeren werden eveneens vernieuwd.

Hoe een karaktervolle woning opnieuw uitstraling krijgt

Het dak van deze charmante woning kreeg een volledige opknapbeurt. Er werd geïsoleerd met 10 cm Powerroof platen (Recticel). Als dakpan werd hier gebruik gemaakt van de Bisch Panne van Koramic in kleur rustiek. Ook werd er een nieuw Velux dakraam geplaatst.

Romantische aanbouw krijgt een nieuw hoedje …

In dit project werd het dak van de aanbouw gerenoveerd. Als materiaal werd hier gekozen voor de tijdloze klassieker van Koramic, de Stormpan 44 in de kleur natuurrood. Dit dak telt een behoorlijk aantal dakdetails per dakoppervlakte en vroeg dan ook enige nauwgezetheid bij uitvoering. Binnenbekleding van de dakgoten werd eveneens gerenoveerd. Hier gebruikten […]

Een ruime villa krijgt een nieuw dak …

In dit project werd het dak geïsoleerd met Powerroof platen van Recticel. De dakbedekking bestaat uit metalen dakpanplaten. Een specifiek element van deze verbouwing is de renovatie van de dakkapellen, waarbij de zijgevels van deze kapellen worden bekleed met bijpassende sidings. Dakgoten en regenwaterafvoeren werden ook vernieuwd.

Een toffe dakrenovatie in stedelijk gebied …

In dit project werd de stormpan model 44 van Koramic gebruikt in kleur antraciet. Geïsoleerd werd met glaswolplaten Isoconfort35. Velux dakramen bereidden de zolderruimte voor op een toekomstige invulling.

Dak en gevel versmelten in sobere eenheid …

, ,

Deze functionele renovatie combineert de plaatsing van de metaalpannen in kleur rood met een gevelbekleding in gelijke kleur. Het dak werd geïsoleerd met Powerroof platen.

Hoe klassiek en tijdloos modern naadloos versmelten …

, , ,

Deze klassieke landelijke woning kreeg een sterke make-over. Het klassieke karakter kreeg een eigentijds accent door het gebruik van de metalen dakelementen met staande naad. Er werd geïsoleerd met Powerroof platen. Dakgoten zijn afgewerkt met de vezelcement bouwstroken van Eternit. De achtergevel werd rondom de glazen uitbouw mee bekleed met de Ruukki Classic panelen.

Strak geplaatst metaaldak op stijlvolle bungalow

Een zeer mooie renovatie met dubbelwandige metaalpannen in de kleur antraciet. Dakgoten werden binnenin bekleed met gewapende epdm, de gootrand werd stijlvol afgewerkt met een aluminium randprofiel.